Reklama
Reklama

lifestyle

11.09.2017

Powstał nowy, różowy gatunek czekolady. Macie ochotę spróbować?

Powstał nowy, różowy gatunek czekolady. Macie ochotę spróbować? źródło: Twitter @Barry Cellebaut

Po czarnej, gorzkiej i białej nadszedł czas na... różową!

Dominika Kalinowska

Reklama

Tak, dobrze czytacie - nadszedł czas na zupełnie nową i to w 100% naturalną czekoladę w kolorze... różowym! Najnowszy wynalazek wyprodukowany w szwajcarskim laboratorium firmy Barry Callebaut nazywa się "Ruby"i to nie bez powodu. Nazwa pochodzi od rubinowej barwy czekolady, a nad jej stworzeniem pracowano... ponad dekadę!

 

Jak na razie wypróbować nowego rodzaju czekolady mogli jedynie mieszkańcy Stanów Zjednoczonych, Japonii i Chin, gdzie przeprowadzono testy dla konsumentów. Ci, którym dane było zasmakować czekolady Ruby podkreślają, że ma delikatny, nieco jagodowy posmak, który jest wynikiem zastosowania ziaren kakaowca wykorzystanych do jej produkcji. Wszyscy, którzy obawiali się więc, że delikatny róż jest wynikiem dodania mnóstwa sztucznych barwników, mogą odetchnąć z ulgą...

 

To niewątpliwie dobra wiadomość dla wszystkich, którym znudziły się tradycyjne smaki. Od wynalezienia ostatniej - białej czekolady minęło aż 80 lat - tyle też musieliśmy czekać na to, aż w tej kwestii pojawią się zmiany!

Producenci Ruby zapowiadają, że czekolada niebawem trafi do sklepów na całym świecie. Ten dzień na pewno nie zostanie przez nas niezauważony!

 

 

 

 

ZOBACZ: Oto pierwsze zdjęcie z planu do filmowej wersji "Aladyna"! Ale obsada!

Reklama

Polecane wideo

Skomentuj

Podobne tematy

Zobacz również

Reklama

Najnowsze artykuły

Reklama
Reklama
×
Zarejestruj się w Klubie VIP JOY
Wstąp do Klubu VIP i otrzymuj najnowsze informacje ze świata JOY,
zniżki na zakupy oraz zaproszenia na wyjątkowe wydarzenia!