Reklama
Reklama

lifestyle

16.05.2017

Cloud eggs to hit kulinarny tego roku!

Cloud eggs to hit kulinarny tego roku! źródło: www.instagram.com/geniunecafe255/

Przebije popularnością awokado?

Julia Berg

Reklama

Co jakiś czas Instagram staje się dla nas nie tylko modową czy urodową inspiracją, ale czerpiemy z niego również kulinarnie. W zeszłym roku niekwestionowanym zwycięzcą w kategorii "Ulubiony produkt" było niezastąpione awokado i to pod każdą postacią - w formie pasty, dodatku do kanapek, sałatek, czy nawet jako główny składnik avocado burgera.

 

W tym sezonie na naszym talerzu gościć będą przede wszystkim jajka sadzone. Ale nie takie, które znamy od lat, i które co rano kładziemy na tosta. Tym razem do akcji wkraczają jajka w chmurce - cloud eggs, które powstają dzięki oddzieleniu białek od żółtek.

 

Jak osiągnąć taki efekt? Jajka ubijamy na sztywną pianę, a następnie przekładamy je na blachę z oliwą. Całość formujemy w chmurkę i wkładamy do środka żółtko. Następnie zapiekamy jajko w ok. 180 stopniach przez nie dłużej niż 8-10 minut.

Mistrzowskie śniadanie gotowe, a przy okazji wygląda cudnie!

 

Tak podawane cloud egg najlepiej serwować z guacamole, na toście lub ze szparagami. Skusicie się?

 

 

 

 

ZOBACZ: Holograficzne włosy hitem wiosny 2017!

Reklama

Polecane wideo

Skomentuj

Podobne tematy

Zobacz również

Reklama

Najnowsze artykuły

Reklama
Reklama
×
Zarejestruj się w Klubie VIP JOY
Wstąp do Klubu VIP i otrzymuj najnowsze informacje ze świata JOY,
zniżki na zakupy oraz zaproszenia na wyjątkowe wydarzenia!